Matchpoint bv

3 manieren om je bedrijf efficiënter in te richten

Geplaatst op

Het is voor elk bedrijf van belang om efficiënt met zijn tijd en middelen om te gaan. De manier waarop je je bedrijf namelijk inricht is bepalend voor de gelden en tijd die je kwijt bent aan de bedrijfsvoering. Omdat het erg belangrijk is om goed en gezond financieel te handelen met je onderneming, ongeacht in welke branche je werkzaam bent, hebben we deze blog opgesteld. In deze blog geven we 3 manieren waarop je je bedrijf efficiënter kunt inrichten en daarmee kosten kunt besparen.

Tip #1: uitbesteden van werkzaamheden

Tijdsbesparing is essentieel. Wanneer je tijd bespaart op zaken die enkel tijd kosten, kun je die weer steken in het uitvoeren van werkzaamheden en diensten waar je aan verdient. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een deel van hun werkzaamheden uit te besteden. De meeste diensten die vaak worden uitbesteed zijn onder andere personeelsadministratie, boekhouding en archiefbeheer en archiefopslag.

Tip #2: digitaliseren en automatiseren

Automatisering en digitalisering zijn een trend in de wereld die voorlopig nog wel even zal aanhouden. Het ene bedrijf heeft mogelijk meer zaken die te automatiseren of te digitaliseren zijn, dan het andere bedrijf. Toch heeft élk bedrijf mogelijkheden om besparen met behulp van digitale en/of geautomatiseerde processen. Denk hierbij aan facturatie, orderverwerking en klantenservice. Voor al in het geval van klantenservice zie je steeds vaker dat bedrijven door middel van chatbots en veelgestelde vragen op hun website antwoord trachten te geven op de vragen van een (potentiële) afnemer.

Tip #3: bepaal de balans tussen freelancers en personeel

Ook deze tip is weer afhankelijk van het type onderneming wat je hebt. Ook speelt de grootte van de onderneming vaak een rol in het afwegen van het aannemen van nieuw personeel, of dat je ervoor kiest om een freelancer aan te nemen op projectbasis. Soms is het aanschaffen van nieuw personeel verstandig als je op de langere termijn specialisten in dienst wil hebben die je bedrijf door en door leren kennen. Een freelancer kan echter op korte termijn vaak veel werk uit handen nemen, is doorgaans per uur goedkoper, maar heeft wel dat die dingen meer op zijn eigen manier doet.

Hoe het ook zij, met bovenstaande tips kun je eens even lekker achterover leunen en nadenken over op welke manier je geld en tijd kunt besparen voor jouw onderneming.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden