Matchpoint bv

De voordelen van digitalisatie

Geplaatst op

Veel bedrijven werken nog met een analoge archief terwijl dit met allerlei risico’s gepaard gaat. Je kunt natuurlijk nooit helemaal een analoge archief uitsluiten, omdat er ook nog veel gebruik gemaakt wordt van analoge documenten zoals papieren. Toch kun je het risico wel beperken door de documenten vlot te digitaliseren en zo veilig te stellen. In deze tekst willen we graag een aantal voordelen van digitalisatie van een archief met je doornemen. Lees snel verder en kijk wat het allemaal voor jou kan betekenen wanneer je overgaat op digitalisatie van je analoge archief.

Voordelen van een digitaal archief 

Wanneer bespreken over de voordelen van een digitaal archief, dan hebben we het ook over de negatieve aspecten van een analoog archief. In de regel komt het erop neer, dat in een digitaal archief allerlei documenten gemakkelijk doorzocht kunnen worden en veilig staan voor allerlei calamiteiten, zoals brand en waterschade. Het is in dit geval natuurlijk wel belangrijk om te zorgen dat de server waar al jouw documenten op staan, dan niet in hetzelfde gebouw staat als waar de genoemde calamiteiten zich voordoen. Beter staat die ver van je bedrijfspand. 

Hoe werkt het?

Wanneer je analoge documenten hebt, dan is het mogelijk om ze aan te bieden aan een digitalisatiebedrijf. in de meeste gevallen bieden ze een service waarbij je zelf de documenten kunt digitaliseren. Bij https://www.karmac-digitaliseert.nl/ kun je terecht voor al je digitalisatieklussen.

Misschien vraag je je af wat er allemaal gedigitaliseerd kan worden; wij sommen het voor je op: papieren documenten, microfilm, betamax, VHS en een bache met digitale data die je op een veilige plek wilt opslaan. 

Op deze manier is het ook heel erg makkelijk om deze documenten voor een breder publiek te ontsluiten. Je kunt ook met meerdere medewerkers aan een document werken. Ze zijn toegankelijk voor meerdere medewerkers tegelijkertijd en dus hoeven ze niet op elkaar te wachten, zoals het geval is met analoge documenten.

Gerelateerde berichten

Verschillende interessante zakelijke cursussen

In dit artikel gaan we je meer vertellen over verschillende interessante zakelijke cursussen die je zou kunnen volgen. Feit is namelijk dat er voor...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden