Matchpoint bv

Wat is het voordeel aan werken in de offshore?

Geplaatst op

Je kunt soms helemaal klaar zijn met je werk. Misschien wel omdat je niet blij bent met de werksfeer of werkzaamheden. Je wilt iets anders. En natuurlijk het liefst wat ook een beetje meer verdient. Dan is het echt een optie om te gaan werken in de offshore. Natuurlijk heeft dit werk wel een karakter wat net even anders is als op werk op het land. Lees deze blog en we vertellen je er meer over.

Hoe is werken in de offshore?

Wanneer we kijken naar de werkomstandigheden en salarissen, dan valt het op dat het salaris hoger ligt. Ook de werkomstandigheden zijn net even anders. Werk op zee is niet altijd even veilig, je krijgt zelfs een gevarenpremie. Deze arbeid brengt allerlei verantwoordelijkheden met zich mee die je aan moet kunnen. Ook is er maar weinig persoonlijke ruimte of privacy. Dat kan je naar een aantal weken gaan opbreken.

Een ander dagritme

Werken op zee brengt een ander dagritme met zich mee, namelijk:

  • Een werkdag is 12 uur
  • Je rust daarna 12 uur
  • Je werkt meestal 2, 3 of 4 weken achter elkaar, 7 dagen per week
  • Daarna heb je 2, 3 of 4 weken rust.

Het is hard werken op een booreiland en je blijft zeker niet schoon. Daarom krijg je ook zoveel betaald. Het voordeel van het werken op een booreiland is, dat je nauwelijks geld opmaakt, omdat eten en onderkomen verzorgd worden. Dit stelt je in de gelegenheid om snel een flinke duit te sparen. Je salaris kan oplopen tot wel 3 keer modaal. Dus dat tikt lekker aan!

Conclusie

Het grote voordeel van werken in de offshore, is dat je kunt werken en weinig uitgeven van je relatief hoge salaris. Dit werk kan ook een tijdelijke oplossing zijn, bijvoorbeeld om een flink bedrag te sparen om een opleiding te kunnen betalen, deze zijn duur en worden dus mogelijk door te werken in de offshore.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden