Matchpoint bv

Wat zijn de voordelen en nadelen van Payrolling?

Geplaatst op

Payrolling is het uit handen geven van de verplichtingen van het werkgeverschap. Dit zorgt er dus voor dat je als werkgever meer tijd hebt voor andere dingen. Via een opdrachtovereenkomst neemt het payrollbedrijf de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap over van het bedrijf waar de medewerker zijn werkzaamheden uitvoert. Maar wat zijn nou de voordelen en nadelen van Payrolling?  

Voordelen 

Zekerheid: Payrollmedewerkers hebben ook recht op doorbetaling bij voorbeeld ziekte, vakantiedagen en collectieve verzekeringen.  

Gelijk loon: Het loon van de werknemer zal niet verschillen met die van het bedrijf waar hij de werkzaamheden voor uitvoert. Je zal dus hetzelfde bedrag krijgen als die vaste werknemers hebben. 

Uitbetaling van het salaris: Omdat een payrollbedrijf zich goed richt op hun werknemers zal de uitbetaling van hun salaris dus ook elke keer goed op tijd zijn. 

Verlichting voor de werkgever: Omdat je als werkgever een deel van je werkzaamheden uitbesteedt aan een dienst van derden, zal je zelf meer tijd overhebben voor eigen werkzaamheden. Dit zal dus indirect zorgen voor een verbetering van het bedrijf. 

  • Nadelen 

Teamverband: Het risico dat kan ontstaan als een werknemer werkt via een payrollbedrijf, is dat zij zich minder verbonden voelen met het bedrijf. Dit kan er dus voor zorgen dat de sfeer op de werkvloer anders is. Dit kan je natuurlijk wel goed voorkomen door een goede samenwerking te hebben. 

Uit handen geven van taken kost geld: Omdat je de werkzaamheden uitbesteed aan een ander bedrijf, zal je natuurlijk dat andere bedrijf ook moeten betalen. Dit kost geld, dus wees hier van tevoren wel bewust van. 

Dit zijn de belangrijkste voordelen en nadelen van een payrollmedewerker. De voor- en nadelen zullen natuurlijk per bedrijf verschillen. Omdat je bij elk bedrijf een andere manier van werken hebt, als je bijvoorbeeld niet zoveel met collega’s samenwerkt zal dat ook zorgen voor een wat mindere band. Dus je moet wel objectief gaan kijken naar de situaties. 

Meer weten hierover? Lees dan hier verder: https://samenwerkt.nl/meestgesteldevragen/wat-zijn-de-voordelen-van-payrolling-uitzenden-voor-werknemers/  

Gerelateerde berichten

Hoger in google zorgt voor verkeer, hoe krijg je een hoge conversie?

Als je een website hebt, dan is er een doel die je graag wilt bereiken. En vaak is dat je website bekeken wordt door mensen. Maar hoe zorg je ervoor...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden