Matchpoint bv

6 voordelen om augmented reality te huren

Geplaatst op

AR is meer dan een poppetje zien dansen in de huiskamer op het scherm van jouw smartphone. Met een augmented reality app kun je reclame maken, producten verkopen, gamen of efficiënter werken in het magazijn van een fabriek. Lang niet iedereen is bekend met al deze mogelijkheden. Voor custom AR maken kun je beginnen contact op te nemen met een augmented reality ontwikkelaar in Nederland die je alle mogelijkheden eenvoudig kan uitleggen. Moet je als organisatie nu al flink investeren in AR, of kun je beter augmented reality huren? Voor veel bedrijven zal huren momenteel de beste optie zijn, hier zijn 6 voordelen van augmented reality huren.

 

Breng innovatie naar jouw doelgroep

Wanneer je producten en diensten wilt presenteren aan (potentiële) klanten zul je met een aantrekkelijke propositie moeten komen. Daarbij is onderscheid maken tussen jouw bedrijf en de concurrentie uiteraard van belang. Met een augmented reality app die gebouwd is voor de doelgroep lever je een unieke ervaring. Je kunt augmented reality huren om deze boodschap te laten zien tijdens events, of tijdens een adviesgesprek. De noviteit van AR apps zal direct de aandacht trekken van de klant, zowel consumenten als zakelijke contacten, je profileert het merk ook als een vooruitstrevend bedrijf.

 

Minder investeren met augmented reality huren

Tijdens een evenement moet je kunnen inspelen op een plotselinge toeloop van geïnteresseerde bezoekers. Je kunt een koffer vol AR brillen naast de stand zetten, om die aan te schaffen zal er een enorme investering nodig zijn. Met augmented reality huren kun je opschalen naar behoefte, dezelfde presentatie kan worden uitgevoerd tijdens een kleine bijeenkomst of tijdens een massa event. Een augmented reality app is software, die aantallen kun je eenvoudig opschalen, met hardware is dat een ander verhaal. In praktijk blijkt dat ondernemers behoefte hebben aan flexibiliteit, vergelijk het met auto’s leasen in plaats van een eigen wagenpark aanschaffen.

 

Altijd de nieuwste AR hardware

AR hardware is al te koop, al zijn de meeste producten niet zomaar bij een standaard elektronica winkel te bestellen. Veel AR brillen worden direct via de ontwikkelaar verspreid, vaak betreft het “beta” producten die niet klaar zijn voor de consument. Wanneer je nu investeert in augmented reality hardware bestaat de kans dat deze apparatuur snel verouderd raakt. Daar komt nog bij dat de kosten voor professionele AR brillen behoorlijk hoog liggen, tussen de 1500 en 5000 euro voor één apparaat. Dan is aanschaf vaak moeilijk te verantwoorden. Het is uiteraard ook mogelijk om van hardware te wisselen, soms is een eenvoudig systeem zoals een Vuzix of Epson AR bril de logische keuze, soms heb je behoefte aan een krachtige oplossing zoals de HoloLens of een Daqri headset.

 

Eigen AR maken is bereikbaar voor veel organisaties

Met de opkomst van mobiele augmented reality toepassingen is AR maken een stuk eenvoudiger en vooral ook sneller geworden. Denk aan ARCore van Google en ARKit van Apple, zelfs in de standaard browser kun je nu al augmented reality applicaties bekijken. Door samen te werken met een Augmented Reality ontwikkelaar in Nederland die je kan helpen met het maken van de juiste keuzes, is het zelfs voor kleine organisaties mogelijk om een augmented reality app op maat te laten maken. Er zijn al vele voorbeelden van effectieve toepassingen die snel aangepast kunnen worden voor een ander doel. AR maken hoeft lang niet altijd een langdurig proces te zijn, organisaties zijn juist in staat om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

 

De juiste combinatie van hardware en software

Met augmented reality huren kun je de brillen en apps perfect op elkaar afstemmen. Niet alle AR brillen werken op basis van dezelfde hardware of besturingssysteem, door verschillende soorten apparatuur te huren kun je voor ieder event of voor een specifieke toepassing de meest geschikte oplossing inzetten. Daarnaast is augmented reality huren ook ideaal voor prototyping en interne testen. Zo kom je er snel achter welke hardware past in een specifieke situatie voordat je de werknemers opscheept met hardware en software die niet voldoet aan de eisen.

 

Augmented reality huren inclusief support

Als laatste mogen we ook zeker niet service en ondersteuning vergeten. Een AR bril of een augmented reality app werkt zeker niet altijd vlekkeloos, er zijn niet echt plug-and-play oplossingen in deze nieuwe sector. In samenwerking met een augmented reality ontwikkelaar in Nederland die je advies geeft, in combinatie met ondersteuning tijdens de selectie van hardware en het gebruik op locatie, kun je tijdens ieder AR event een onvergetelijke impact maken.

 

Voor meer informatie over augmented reality huren en AR maken kun je contact opnemen met de experts voor vrijblijvend advies en informatie.

Gerelateerde berichten

Wat zijn de voordelen en nadelen van Payrolling?

Payrolling is het uit handen geven van de verplichtingen van het werkgeverschap. Dit zorgt er dus voor dat je als werkgever meer tijd...

Lees meer

Over ons

Lees onze interessante artikelen over werving en selectie.

Contactgegevens

Via info @ matchpointbv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden