Matchpoint bv

Bewindvoering aanvragen

Geplaatst op

Wil je voor iemand of voor jezelf bewindvoering aanvragen, maar weet je niet bij welke partij? Denk dan eens aan RapportBI. Een betrouwbare, professionele en ervaren bewindvoerdersorganisatie met bewindvoerders/inkomensbeheerders door het hele land. Er zit altijd iemand bij je in de buurt!

Het traject

Wil je bewindvoering aanvragen en ben je benieuwd wat RapportBI voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ze op. Tijdens een telefoongesprek wordt bepaald wat zij voor je kunnen betekenen aan de hand van jouw situatie. Op basis daarvan vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Als dit gesprek aan beide kanten goed bevalt, kan gekeken worden naar jouw financiële situatie. Besluiten jullie verder te gaan? Dan wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt het vervolg van het traject besproken en worden de papieren ingevuld die van belang zijn voor bewindvoering.

Inkomensbeheer of beschermingsbewind

De termen inkomensbeheer en beschermingsbewind worden nogal eens door elkaar gebruikt. Toch hangen er verschillende regels aan deze begrippen. Inkomensbeheer betekent – letterlijk – het beheren van je inkomen. Jouw inkomen wordt beheerd door de bewindvoerder en je krijgt een bepaald bedrag aan leefgeld, waardoor nieuwe schulden worden voorkomen en eventuele huidige schulden afgelost kunnen worden. Beschermingsbewind moet aangevraagd worden bij de kantonrechter. Er dient een formulier worden ingevuld door verschillende partijen, waarop aangegeven wordt waarom bewind noodzakelijk is. Uiteindelijk dient er een rechtszitting plaats te vinden, waar belanghebbenden gehoord worden. Daarna doet de rechter uitspraak. Pas op de dag van de uitspraak mag de bewindvoerder met beschermingsbewind beginnen.

Wil je voor jezelf of voor iemand anders bewindvoering aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de bewindvoerders bij RapportBI.

Gerelateerde berichten

Wat zijn de voordelen en nadelen van Payrolling?

Payrolling is het uit handen geven van de verplichtingen van het werkgeverschap. Dit zorgt er dus voor dat je als werkgever meer tijd...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden