Matchpoint bv

Virtuele 360 graden tour maken met VR software

Geplaatst op

Als makelaar of reisbureau moet je met de tijd meegaan. Huizen verkopen doe je via listings op internet, reizen verkoop je met aansprekende promotievideo’s of likes van vakantiekiekjes op social media sites. In dit soort bedrijfstakken waarin visuals een belangrijke rol innemen mag een 360 virtuele tour eigenlijk niet meer ontbreken. Er is VR software verkrijgbaar waarmee je in een korte tijd en met bescheiden middelen een virtual 360 tour kunt ontwerpen waarmee je klanten sneller dan ooit zult overtuigen. Daarnaast kun je ook professionele VR app development overwegen, zo kun je als onderneming een uniek aanbod creëren voor jouw klantenkring. Hoe zit een 360 virtuele tour in elkaar, en hoe kun je een virtual 360 tour maken? Dat en meer lees je op deze pagina.

 

Hoe werkt een 360 virtuele tour?

Er zijn interactieve VR tours en passieve rondleidingen. In het eerste geval kan de gebruiker zelf ruimtes en richtingen kiezen, voor een “guided tour” kun je een 360 graden video inzetten. Dit soort presentatie lijkt op een trip met een rondvaartboot waarbij de klant wel rond kan kijken, maar niet vrij kan bewegen. Wanneer het onderwerp in de werkelijkheid niet bestaat is het mogelijk om op basis van computerbeelden een 360 virtuele tour te ontwerpen.

 

De impact van een virtual 360 tour

De impact van een VR tour is deels afhankelijk van het apparaat waar de presentatie op bekeken wordt. Met een PC of laptop kun je al een goede indruk krijgen van de virtual 360 tour, met een mobiele telefoon of tablet kun je vrij rondkijken. In beide gevallen zie je nog steeds een kader, een soort venster met de VR tour. Voor het beste effect zul je toch echt de 360 graden tour moeten bekijken via een VR bril. Dit kan een echte virtual reality bril zijn zoals de Oculus Rift of HTC Vive, maar met een smartphone in een kartonnen houder kun je al genieten van een volledige 360 graden presentatie in 3D. Dit soort houders kun je overigens ook eenvoudig aan je klanten geven of sturen per post.

 

VR app development is eenvoudiger dan je denkt

Je hoeft niet eens een programma te installeren om 360 graden beelden online te publiceren. Via YouTube, Facebook of Vimeo kun je gratis VR video publiceren, al heb je zo uiteraard minder invloed op de content. Door de filmpjes te embedden op je eigen site wordt het al wat beter, maar ideaal is deze methode niet altijd. Daarnaast kun je online VR software gebruiken om panorama foto’s en soms ook video te publiceren. Voorbeelden van dit soort software zijn Veer, Easypano, Roundme en Tour Creator van Google. Sommige toepassingen zijn gratis te gebruiken, voor sommige moet je betalen om de (geavanceerde) features te gebruiken. Dit soort VR software is bedoeld om de 360 virtuele tour online te publiceren,  dat kan wel een beperking zijn. Voor een offline presentatie voor klanten zul je naar een andere oplossing moeten zoeken.

 

Voorbeelden van VR software die je rondleiden

Beter goed gejat dan slecht bedacht; hier zijn 4 voorbeelden van VR tours die je zullen inspireren.

 

  1. De hotelketen Best Western heeft een eigen Virtual Reality Experience ontwikkeld die de verschillende hotels in de keten laat zien aan de gasten. Deze afbeeldingen werden in samenwerking met Google Street View gemaakt.
  2. Qantas Airways heeft een app ontwikkeld in samenwerking met Samsung om een aantal prachtige vakantiebestemmingen verspreid over de hele wereld te bekijken. Zelfs in hun vliegtuigen kunnen passagiers met een Samsung Gear VR deze tours bekijken.
  3. De Engelse Dulwich Picture Gallery werd in 1811 gebouwd, onlangs kwam er een digitale versie van de locatie bij als 360 graden virtuele tour. Ook hier had Google weer een vinger in de pap met hun Arts & Culture platform.
  4. Diensten als LittlStar en YouVisit brengen travel content samen in één app. Dat kan voordeel geven voor de zichtbaarheid, wanneer je liever niet tussen de concurrentie komt te staan kun je beter voor custom VR app development kiezen en een virtual reality bedrijf inschakelen.

 

Verleg de grenzen met een virtual reality bedrijf

Je kunt aan de slag gaan met die eerste virtual 360 tour op basis van eenvoudig te gebruiken software, wanneer je een professioneel resultaat wilt wilt bereiken kun je beter contact opnemen met een gespecialiseerd virtual reality bedrijf. Zij kunnen je niet alleen helpen met de productie van custom VR software, ze kunnen vaak ook de productie van 360 graden foto en video content verzorgen en advies geven over de beste wijze van publicatie.

Gerelateerde berichten

Wat zijn de voordelen en nadelen van Payrolling?

Payrolling is het uit handen geven van de verplichtingen van het werkgeverschap. Dit zorgt er dus voor dat je als werkgever meer tijd...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden